Tysk bryllup i Solstad kirke

Stoepel_flaggborg

Ute og Karsten Stoepel giftet seg lørdag 4 august 2012 i Solstad kirke. Begge er tyske, men Karsten har vært ofte i Bindal siden familien kjøpte ei hytte her allerede i begynnelsen av 80-tallet.  Han fikk seg norske venner og snakker dermed flytende  norsk. Jutta, mora hans, snakker også norsk slik som flere andre fra en liten koloni tysktalende fra Bindal og Nærøy som var til stede og på festen etterpå.

Presten, Alexander Luecke fra Velfjord, er også tysk, men det var første gang han forrettet på sitt eget språk i Norge. For dem som hører ham snakke norsk for første gang, er det kanskje naturlig å gjette at han er fra Kristiansand-traktene; så godt behersker han norsk etter 6 år i Norge.

 

ved_gravenII_smaller

Historien bak familien Stoepel og deres norgesopphold, begynte med at pappa Gerhard vendte tilbake med hele familien  etter å ha blitt kjent med både nordmenn og tyskere med tilknytning til kommunen. Så sterk var hans tilhørighet hertil at han bestemte seg for å bli gravlagt ved siden av sin venn Inge Kåre etter han ble alvorlig syk på slutten av 2000-tallet. De to vennene ligger nå side ved side på kirkegården.

 

handspaalegg_small-300x225

 

Véronique Sauvade, som var organistvikar også denne gangen i Bindal, fikk en god klem av en strålende mor og svigermor Jutta etter vielsen, og ble invitert sammen med Franck og sønnen Pierre til festen etterpå i den store og koselige familiehytta. Også redaktøren av vestrand.net ble invitert, og det ble en for oss uventet familiefest med fantastisk mat og god drikke i et heller internasjonal miljø med både tysk-, fransk-, engelsk- og norsktalende store og små inviterte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *